Освежаване на гипсов свещник

От доста време тази къщичка ме чакаше да я оцветя. Това е бяла гипсова къщичка, куха отвътре, вътре се пали свещичка и свети през прозорците. Мислите си, че е прекрасна, така както е бяла? Само така изглежда на снимка. Пушекът от свещта опуши бялото в едно мръсно и неизмиваемо сиво, и след няколко Коледи, тази къщичка беше просто мръсен, събиращ прах предмет.

Бяла къщичка-свещник

Започнах да я боядисвам помалко, с едни стари акрилни бои, и с много тънки четки. Важно е да се изчаква единият цвят да изсъхне, преди да се прави следващият, а също и да се внимава къде се държи къщичката. Пръстите могат да оставят много неприятни следи, ако не се внимава. Четките се мият с вода след всеки цвят.

Докато боядисвах къщичката, видях, че зидарите са ми поставили интересни задачки. Не можех да реша какъв цвят трябва да са странните камъни, които стърчаха от фасадата, както и тези, подаващи се от единия ъгъл. Чудех се за какво служат тези издатини, и какво да ги направя. Исках къщата да е жълта, но камъните не би трябвало да са жълти. И така, получих този резултат, и ми харесва.

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

One thought on “Освежаване на гипсов свещник

  1. […] как Мара стои до къщичката-свещник, която оцветявах през […]

Коментари от вас

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: