Поздрави от България

Както се казваше в една реклама – „Да получиш пощенска картичка – безценно. А за останалото има MasterCard.“

 

Изпращането на пощенски картички се оказа много ефективно хоби – дава ми повод да мисля за далечни страни, да виждам нови неща, да пиша на ръка, да се разхождам по книжарниците за картички.  Да си отключвам пощенската кутия с някоя нова изненада от другия край на света.

 

Тази седмица надписах и изпратих много пощенски картички от България до непознати хора в много далечни места – Индонезия, Виетнам, Хонг Конг, Тексас, Китай, Индиана, а също и по-близки като Германия, Белгия, Русия.

Помните ли как се прави това? Да изпратиш картонена пощенска картичка, с марка, залепена на самата картичка. Пишеш под марката адреса на получателя. На ръка пишеш. Не е нужно да пишеш твоя адрес, само няколко думи за поздрав, и после – пускаш в пощата, и след няколко дни тя полита към адреса.

И някой някъде се прибира от работа, поглежда в пощенската си кутия, в Бразилия, в Испания или в САЩ, и намира твоята малка шарена пощенеска картичка от България, с няколкото думи, които си написал на нея.

Тези хора не знаят абсолютно нищо за твоята страна, но виждат това, което ти си им избрал и това, което им пишеш. Това, което ти имаш да кажеш за твоята страна.

Знаеш ли какво имаш да кажеш на хората за своята страна?

Advertisements

Tagged: ,

Коментари от вас

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: